18 Şubat 2014 Salı

Kanada Nitelikli Eleman Başvurularında Son İki Ay

Federal nitelikli işçi başvurularında (FSW) 15 meslek kotası hala dolmadı. FSW programında toplamda 5.000 başvuru alınacak ve başvuru yapmak için son gün 30 Nisan 2014.

FSW başvurularında son iki aya girdik. Başvurular bazım meslek sahipleri için hala açık.

Federal nitelikli eleman programı olan FSW Kanada’nın en popüler göçmenlik programlarından birisi. Belli meslek gruplarında iş ve eğitim tecrübesi olan kalifiye iş görenler başvurularını yapabiliyorlar.

Bir yıl kapalı kaldıktan sonra revize edilen göçmenlik programı Mayıs 2013’te açılmış ve oldukça rağbet görmüştü. 24 meslek belirlenmiş ve sadece o mesleklerden en az 1 yıl iş tecrübesi olan ve eğitim, iş tecrübesi, dil yeterliği gibi faktörlerden oluşan puanlama sistemi temelinde başvuru yapılabiliyor.

Toplamda sadece 5.000 başvuru alacak olan FSW programı kapılarını 30 Nisan’da kapatacak.

Her bir meslekten en fazla 300 başvuru alınacak. Programda kabul edilecek mesleklerden 9’u doldu ve 15 meslek grubu hala açık.

Açık olan 15 meslek:
1-Geoscientists and oceanographers, 2-chemical engineers, 3-mining engineers, 4-petroleum engineers, 5-geological engineers, 6-aurospace engineers, 7-land surveyors, 8-industrial instrument technicians and mechanics, 9-audiologists and speech-language pathologists, 10-occupational therapists, 11-medical laboratory technicians and pathologists’ assistants, 12-respiratory therapists, clinical perfusionists and cardiopulmonary technologists,13- medical radiation technologists, 14-medical sonographers, 15-cardiology technologists and electrophysiological diagnostic technologists.

Programa başvurmak isteyen adayların yukarıda açık olan mesleklerden birinde son on yıl içinde en az bir yıllık tam zamanlı iş tecrübesine sahip olmaları gerekiyor.

Adayın dil yeterliğini de ispat etmesi gerekiyor. İngilizce veya Fransızca dillerinden alınmış akredite olan sınav test sonucunun da başvuruya eklenmesi gerekiyor.

IELTS sınavı İngilizce dil yeterliği ispatında kullanılabilecek testlerden birisi. IELTS sınav sonucunda dört farklı modülde alınan puanlar puanlama sisteminde adayın dil yeterliğinde alacağı puanı belirliyor.

Adayın eğitim, yaş, dil becerileri, iş tecrübesi ve uyum gibi faktörlerden alacağı puan yüz üzerinden en az 67 ve üstü olmak zorunda.

30 Nisan’dan sonra hükümetin FSW programını tekrar revize edeceği ve daha önce kamuoyuna tanıtılan EOI (Expression of Interest) sisteminin uygulamaya gireceği tahmin ediliyor.


Murat Kandemir, 18 Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder