31 Ocak 2015 Cumartesi

Fırsatlar Ülkesi Olarak Kanada

Her sene en az 250.000 kişinin göçmen olarak yerleştiği Kanada, göçmen adaylarına eşsiz fırsatlar sunuyor. Göçmen ülkesi olan Kanada’da hükümet her sene ülkeye yerleşenlere destek verilmesi ve yeni gelenlerin Kanada’daki yeni hayatlarına daha rahat alışabilmeleri için milyonlarca dolar yatırım yapıyor.

Kanada sadece çalışmak için değil aynı zamanda emin ve güvenli bir toplumda aile geçindirmek için de güzel bir yer. Ülkede suç oranları oldukça düşük  OECD’nin “2014 Daha İyi Hayat İndeksi”ne (OECD Better Life Index 2014) göre güvenlikten aldığı puan 10 üzerinden 9.7. Yine OECD’ye göre Kanada farklı etnik grupları bünyesine kabul ve tahammül etme oranında da dünya lideri olarak sıralanıyor. Toplum olarak Kanada çok kültürlülüğü önemsiyor ve farklı kültür ve fikirlere karşı açık fikirli olarak saygı duyuyor.

Dünyada göçmen adayları tarafından Kanada’nın çok seçilmesindeki başka bir sebepte nitelikli işçilere daha iyi kariyer olanakları sunan güçlü ve istikrarlı ekonomisi.

Yani Kanada’nın karnesi sağlam. Kanada ekonomisinin IMF ve OECD tarafından bu sene ve önümüzdeki sene G-7’nin en güçlü büyüyen ekonomilerinden birisi olarak seçilmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Bloomberg tarafından dünyada iş yapmak için en büyük ikinci yer olarak sıralanıyor. Ve Dünya Ekonomik Forum’u tarafından da son yedi yıl için dünyadaki en stabil banka sistemine sahip ülke olarak gösteriliyor. G-20’de kişi başına düşen yıllık gelir standardında en büyük ikinci olarak ölçüldü. Ülkedeki düşük enflasyon sayesinde ülkedeki yaşam maliyeti oldukça düşük.

Dünyanın en çok kültürlü ülkelerinden birisi olan kanada hem temiz hem de dost canlısı şehirlere, dünya seviyesinde üniversitelere ve iş ve ticaret olanaklarına sahip bir yer. G-7 ülkelerinde 2003-2012 arasında istikrarlı ekonomik büyüme göstermiş ve G-20 arasında kişi başına düşen milli gelir standardına göre en yüksek ikinci ülke olarak gösterilmiş.

Büyüyen ve stabil ekonomisi sadece iş yapmak isteyenler için değil aynı zamanda profesyonel kalifiye işçiler için de bir çekim merkezi. Ekonomisinin büyümesinden emin olmak isteyen Kanada gelmek isteyen göçmen adaylarına kapısını açık bırakıyor. Yüksek istihdam oranlarıyla ve yıllık düşük enflasyon oranıyla Kanada’da aile geçindirmek daha kolay.

Araştırma ve inovasyon da dünya liderlerinden sayılan ülke düşük vergi oranlarıyla her türlü ticareti de desteklemekte ve özellikle girişimcileri özel olarak ülkesine çekmekte.

Göçmenlerin aileleri ve özellikle çocukları dünya seviyesinde eğitim ve yüksek hayat kalitesinden yararlanmaktalar. Çeşitli etnik grupların yaşadığı Kanada hayatınızda başarılı olabilmeniz için size ve ailenize her zaman destek vardır.

Fırsatlar ülkesinde fırsat dolu bir hayat dileğiyle.


Murat Kandemir, 31 Ocak 2015      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder