13 Kasım 2015 Cuma

Girişimcilere Özel Ontario Göçmenlik Aday Programı

Ontario Göçmenlik Aday Programı (OINP) Girişimci kategorisi eyalette iş kuracak ya da var olan bir işletmeyi satın alacak uluslararası girişimci adaylarını bölgeye kazandırmak için tasarlandı. Program, eyalette iş kurmada başarılı olanlara daimi göçmenlik statüsü alma hakkı sunuyor.

OINP altında işveren, kalifiye iş gören, uluslararası öğrenci klasmanlarında başvuru yapılabiliyor. Girişimci kategorisi yeni eklendi. Bu kategoriyi yakınlarda kapatılan yatırımcı kategorisiyle karıştırmamak gerekiyor.

Ontario eyaletine ekonomik bir katkı sağlayacak geçerli bir iş fikriniz varsa bu program sizin için olabilir. İş planınız ve teklifiniz onaylanırsa teklif ettiğiniz işinizi kurana kadar size ve varsa ticari ortağınıza geçici çalışma izni verilir. İşletmeniz kurulduktan ve ticari faaliyete geçtikten sonra Eyalet adayı olarak gösterilir ve daimi ikamet başvurusu yapabilirsiniz.

Gerekli şartlar içinde iş kolu ve sektörüne bağlı olarak en az 500.000 Kanada doları yatırım yapmak en önemlisi olarak göze çarpıyor.  OINP’ye başvuracak girişimci adayların en az 800.000 Kanada doları net varlığa sahip olduklarını da ispatlamaları gerekiyor. Eğer isterse girişimci adayı Ontario’da iş kurabilmede destek olacak bir ticari ortak gösterebilir. Girişimci ve varsa ticari partneri eyalet adayı olarak gösterilmek için programın diğer tüm şartlarını yerine getirmeleri için iki yılı var. Kurulacak işte en az iki Kanada vatandaşı ve/veya göçmenin çalışabileceği tam zamanlı ve devamlı istihdam alanı açmak zorundadır.


Murat Kandemir, 13 Aralık 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder