23 Eylül 2016 Cuma

Kampüste Dil Programı ve Öğrenim Deneyimi: CultureWorks

Hersene binlerce uluslararası öğrenci Kanada’ya okumaya gidiyor. Kanada’da okumak bugün eskisine göre daha değerli zira Kanada devleti yabancı öğrencileri kalifiye işgören olarak görüyor ve onları Kanada’da tutmak için elinden geleni yapıyor.
Uluslararası öğrencileri eğitimlerinden sonra ülkede tutmaya çalışan Kanada hükümeti bu çabasında hiçte haksız sayılmaz. Ülkeye gelen uluslararası öğrenci eğitim programını bitirmesiyle aslında ülkeye tam olarak adapte olmuş oluyor, İngilizcesi daha iyi hale geliyor ve hem sosyal hem de profesyonel manada kendi network çevresini de oluşturmuş oluyor. Eğitim süresi sonunda sosyal ve kültürel olarak ülkeye tam entegre olmuş ve aldığı profesyonel eğitim sayesinde iş bulmada da sıkıntı yaşamayacak bir öğrenci Kanada için tam kazanım değil de nedir?
Kanada’nın yüksek okul (college) ve üniversitelerinde çok çeşitli programlar en iyi kalitede veriliyor. Kanada eğitim kurumlarının popülaritesi zaten yüksek. Kanada yüksek okul ve üniversitelerinde programa kayıt yaptıran yabancı öğrencilerden İngilizce yeterlik kanıtı istenir. Üniversite ve yüksek okullara göre değişiklik göstermekle birlikte öğrencilerden istenen dil yeterlik şartları aşağı yukarı birbirine yakındır. Yüksek okullarda çeşitli meslek programlarında IELTS Akademik 6-6.5 (ya da TOEFL internet 80-84 arası) gerekli iken üniversitelerde lisans veya yüksek lisans programlarından kabul alabilmek için IETLS Akademik 6.5-7 (TOEFL internet 88) civarı puan almak gerekiyor.
Peki Kanada’da okumak isteyen fakat İngilizcesi orta ya da daha düşük olan öğrenciler Kanada kolej ve üniversitelerinde nasıl öğrenci olabilir? Kendi ülkelerinde İngilizce öğrenip gereken IELTS/TOEFL yeterliği alıp Kanada’ya gitmek bir çözüm olmakla birlikte İngilizce hazırlık programıyla başlayıp Kanada yüksek öğretim alabilmekte mümkün.
İşte bu konuda CultureWorks size eşsiz bir fırsat sunuyor.
Kanada’nın belirli yüksek öğretim kurumlarının önlisans, lisans ve lisans üstü programlarına CultureWorks sayesinde şartlı kabul alabilir ve bu okulların kampüsünde okuyabilirsiniz. CultureWorks’un Ottawa, London ve Oshawa lokasyonları sizi bekliyor.     
1998 yılında kurulan CultureWorks Kanada’da en iyi dört yüksekokulu kampüsünde İngilizce eğitimi veren bir okuldur. Akademik Amaçlı İngilizce (EAP) programlarını hem kampüs içi hem de çevrimiçi olarak sağlayan CultureWorks’u diğer İngilizce kurumlarından farklı yapan tarafı size okuyacağınız okulun çatısı altında dil eğitimi sunmasıdır. Hatta CultureWorks öğrencileri eğitimleri sırasında kampüsteki tüm tesis ve hizmetlerden yararlanabilmektedirler. Yani CultureWorks öğrencileri okumak istedikleri okulların kampüslerinde öğrenci olmanın zevkini doya doya yaşayacaklardır.  
CultureWorks en gelişmiş teknoloji ve harmanlanmış öğrenim odaklı yaklaşımı ile üniversite ya da yüksek okulda başarılı olmaya hazır öğrenciler mezun ediyor.
Ontario eyaletinin London, Oshwava ve Kanada başkenti olan Ottawa şehirlerindeki kampüslerde yer alan CultureWorks aranan diğer nitelikleri taşıyan öğrencileri şu eğitim kurumlarına şartlı kabul imkanı sağlıyor:   
Western University King’s University College, Western University Brescia University College, Western University, Carleton University, University of Ontario Institute of Technology ve Durham College.
Kampüs içi Academic Pathway Programı yedi seviyeden oluşmakla birlikte her seviye sekiz hafta sürmektedir.
Haftada 28 saatlik eğitimlerde öğrenciler İngilizce akademik seviyede yazma, gramer, dinleme, konuşma ve okuma eğitimi görüyorlar.
İngilizcesi iyi durumda olup IELTS 5.5 derecesine sahip öğrenciler Çevrimiçi Gateway Academic Pathway programına katılabilir ve tam zamanlı (8 hafta) ya da yarım zamanlı (16 hafta) olarak bu eğitimi evlerinden alabilirler. Öğrenciler çevrimiçi esnekliğini yüzyüze uzman öğretmenlik eğitim desteği ile bir arada sunan online IELTS programında sunulan materyaller ve destek 60 gün boyunca kullanılabiliyor.
CultureWorks kampüs içi eğitimi dönem başı yaklaşık 3.480 Kanada dolarıyken çevrimiçi eğitim 2.800 Kanada dolarıdır. CultureWorks’da ayrıca IELTS, yaz programları, konaklama, sağlık sigortası ve havalimanı transfer gibi hizmetlerde isteğe bağlı olarak verilmektedir.
Kanada yüksek okullarında yıllık eğitim ücreti programa göre 12-15 bin Kanada doları arasında değişkenlik gösteriyor. Kings, Brescia, Carleton ve Western ünivesitelerinde yıllık lisans eğitim ücreti de yine programa göre değişiklik göstermekle birlikte 27 bin Kanada doları civarındadır.
Gelin sizi CultureWorks ile tanıştırayım.

Murat Kandemir, 23 Eylül 2016  

1 yorum:

  1. merhaba.. bu konu ile ilgili daha geniş bilgi almam mümkünmü acaba?
    saygılar

    YanıtlaSil