31 Temmuz 2017 Pazartesi

Finansal Okuryazarlık Dersi Ontario’da Müfredata Ekleniyor

Eğitim Bakanı Mitzie Hunter tarafından yapılan açıklamaya göre finansal okuryazarlık bilgisi dersi 2018 yılı Ekim sonuna kadar mecburi olacak.

Kanada’nın Ontario eyaleti 28 lisede başlatacağı bir pilot proje ile 10’uncu sınıflarda finansal okur yazarlık dersini müfredata alıyor.

Finansal okuryazarlık bireyin bütçe yapma, tasarruf etme ve planlama yapma gibi temel finansal kavramlar konusunda bilinçlendirilmesi anlamına geliyor. Aynı zamanda bireyin günlük hayatta kendisini etkileyen finansal durumlara karşı bilinçli hareket etmesine yardımcı olacak yeterlilik diye de açıklanabilir.  

700 öğrencinin katılacağı pilot proje Haziran ayına kadar uygulanacak ve hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin görüşleri alınacak. Görüşlerden sonra tasarlanacak olan yeni ders 2018 güz yarı yılından itibaren öğretilmeye başlanacak.

Finans becerilerinin dışında öğrenciler kariyer ve hayat planlamanın yanı sıra girişimcilik ve sayısal becerileri de öğrenecek.

Bu pilot plan gençlerin kredi kartı kullanma ve vergi iade bildiriminin doldurulması gibi becerilere sahip olmadıkları yüzünden yapılan eğitim çağrıları üzerine tasarlandı.

Ders içeriğinde planlama, bütçe yapma ve tasarruf gibi konularda bilgi verilecek.

Toronto GTA bölgesinde toplamda 8 okul pilot projeye dahil edildi. Thornill deki lise de pilot projenin bir parçası oldu. Eğer çocuğunuz oraya gidiyorsa bu yeni dersi alacaktır.


Murat Kandemir, 31 Temmuz 2017  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder