27 Temmuz 2017 Perşembe

Kanadalı İşverenler ve İşçiler için Global Yüksek Kalifiye İşçi Programı

Küresel yüksek nitelikli işçi kategorisi (Global Talent Stream) artık yürürlükte ve Kanada teknoloji alanında faaliyet gösteren işverenler bu yeni sistemin nasıl kullanacaklarını henüz öğreniyorlar.

Hem şirketler hem de işçiler boş pozisyonların hemen dolmasına olanak veren ve standart olarak çalışma izni iki haftada çıkan bu yeni kategoriden çok etkilenmiş görünüyorlar. Bu kategorinin asıl amacı teknoloji şirketlerinin daha da büyümelerine yardımcı olmak.

Bu arada global talent programının halıhazırda geçerli olan geçici çalışma izni seçeneğini kaldırmadığını hemen belirtelim. Yani geçici işçi programının (TFW) yanı sıra küresel yüksek nitelikli işçi programı ek olarak geliştirildi. Burada işletmeler kendi işleri ve işçileri için hangi programın en iyi seçenek olduğuna kendileri karar verecek.

İşverenleri global talent programını kullanmaya iten ana sebebin yabancı bir işçiyi Kanada’ya daha hızlı sürede getirebilmeleri olduğunu söylemiştik. Birçok teknoloji firmasının aradığı tam da bu aslında. İki haftalık çalışma izni onay süresi ve sonrasında adayın Kanada’ya gelebilmesi Kanadalı teknoloji firmalarını piyasada daha rekabetçi hale getiriyor.

Bu sistemden faydalanmak isteyen teknoloji sektörü çalışanlarının Kanadalı bir firmadan iş teklifi almaları gerekiyor. Yani burada işverenler anahtar rolde.

Kanada teknoloji sektörü oldukça büyüyor ve gelişiyor. Bu sektör özellikle Toronto, Montreal ve Vancouver gibi büyük şehirlerde ve Waterloo ve Halifax başta olmak üzere bazı küçük şehirlerde oldukça faal olarak birçok işçiyi çalıştırıyor.

Eğer teknoloji sektöründe uzman olarak çalışıyorsanız ve bu yüksek kalifiye göçmen programından yararlanmak istiyorsanız Kanada teknoloji firmalarının çeşitli mecralarında yayınlanan iş ilanlarını takip ediniz. İş teklifi almanız durumunda firma sizi öncelikli olarak Kanada’ya getirebilir.


Murat Kandemir, 27 Temmuz 2017  

1 yorum:

  1. Merhabalar Murat bey,

    söylemiş olduğunuz programa başvuru yapmak için hangi ortamlarda ilanlara bakmak gerekir ? linkedin'den sanırım pek dikkate almazlar :)

    teşekkürler

    YanıtlaSil