21 Kasım 2017 Salı

Ontario’da İşe Dönüş Yasası İle Grev Sona Ererken Öğrenciler Okul Parası İadesi İsteyebilecek

Ontario’da grev nihayet sona erdi. Hem öğrenciler hem de fakülte çalışanları bugün itibariyle okullarına döndü. (Foto: Nathan Denette /Canadian Press)

Eyalet, işe dönüş yasasını geçirerek grevi bitirirken semestr eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencilerin ayrıca 500 dolara kadar beklenmedik masraf tazminatı talebinde bulunmaları için iki haftaları var.

Ontario hükümeti 5 haftalık greve denk gelen sömestr eğitimlerini bırakmak isteyen öğrencilere tam para iadesi teklifinde de bulunuyor. 

Eyalet ileri eğitim bakanı bir gazeteye yaptığı açıklamada öğrencilerin grevin olduğu sömestr eğitimlerine devam edip etmeme kararı vermek için okulların açılmasından itibaren iki haftaları olacağını belirtti.

Sömestrın büyük bölümü grevle geçtiği için eğitime devam etmek isteyen öğrencilere 500 dolara kadar para iadesi yapılacak. Bu para grevden dolayı ortaya çıkan çocuk bakım, ulaşım ya da kira v.b. gibi ek masrafların tazminatı olarak ödenecek. Tabi bu lokal öğrenciler için. Uluslararası öğrencilerin okulla görüşmeleri gerekiyor.

Ontario’daki kolej fakülte çalışanları işe dönüş yasası uyarınca okullarına döndü. Sendikaya bağlı profesörler, öğretmenler, danışmanlar ve kütüphanecilerden oluşan yaklaşık 12 bin kişi 15 Ekim’den beri grevdeydi ve bir uzlaşma sağlanamamıştı.

Ontario liberal parti tarafından hazırlanan işe dönüş yasası geçtiğimiz Pazar günü öğleden sonra kabul edildi.

Sendika ile kolejler arası görüşmeler devam edecek.  


Murat Kandemir, 21 Kasım 2017  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder