20 Mart 2018 Salı

Kanada Anne-Baba Sponsorluk Programı İçin Davetiyeler Gönderildi


Daha önce burada da değindiğimiz gibi Kanada anne-baba ve aile büyükleri (dede-nine) sponsorluk programı 2017 yılından bu yana yeni bir başvuru sistemi ile yapılıyor.

Anne-babasını ya da diğer aile büyüklerini Kanada’ya sponsor etmek isteyenler 2 Ocak - 1 Şubat 2018 tarihleri arasında ilk adım olarak online form doldurup istek beyanlarını sunmuşlardı. Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) tüm talepleri kontrol etti ve rasgele seçim yaparak sponsorluk işleminde ikinci aşamaya devam edebilecek kişileri belirledi.

19 Mart tarihinden itibaren sponsorluk başvurusu yapması için kabul edilen kişilere mektup gönderilmeye başlandı. Mektup alan adayların başlattıkları sponsorluk başvurlarını bitirmeleri için 60 günü var.

Mektuplar seçilen adaylara elektronik posta ile gönderilecek.

19 Mart günü itibariyle sponsor kişiler kendi numaralarını kullanarak seçilip seçilmediklerini öğrenebilecekler.

IRCC bundan böyle anne-baba ve aile büyükleri sponsorluk programı kapsamında her sene 10.000 başvuru almayı kararlaştırdı. Bu sene sponsorluk işlemini başarılı şekilde bitirenlerin sayısı 10 bine ulaşmazsa gelecek sene daha fazla sayıda kişiye sponsorluk yapma şansı verilecek.

Eğer sizde anne-babanıza sponsor olmak için ilk adım olan online formu doldurduysanız bu aralar elektronik posta kutunuzu kontrol edin. Belki ikinci adıma geçmiş olabilirsiniz.

Murat Kandemir, 20 Mart 2018  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder