28 Mart 2019 Perşembe

Atlantik Göçmen Pilot Programı 2021’e Kadar Uzatıldı


New Brunswick eyaletine daha fazla göçmen çekmek için çıkarılan federal göçmenlik pilot programının iki yıl daha uzatılmasına karar verildi.

New Brunswick eyaletininin göçmenlik ve ekonomik büyümesini arttırmak amacıyla Kanada’nın federal göçmenlik bakanlığı tarafından tasarlanan ve pilot program olarak uygulamaya konan Atlantik Göçmenlik Progamı (AIP) iki sene daha uzatıldı.

Açıklamayı bizzat Kanada’nın federal göçmenlik bakanı Ahmed Hussen yaptı.

Yaptığı açıklamada Hussen, hükümetin başbakanı Justin Trudeau’nun eyaletlerdeki işverenlerin yaşadıkları işçi bulma sıkıntılarını göçmenlik ile giderecek önlemler ile ilgili olarak New Brunswick dahil tüm eyaletlerle yakın şekilde çalıştığını ifade etti.

2021 yılına kadar uzatılmasına karar verilen pilot proje şu an üçüncü yılında ve eğitimli ve tecrübeli işçilerin Kanada’nın işgücü açığını kapatmak için gelmelerine olanak sağlıyor.

Atlantik eyaletlerinde doldurulamayan binlerce istihdam alanı bulunuyor. Eyaletler ekonomiyi geliştirmesinin yanında işçi aranan işlerinde oldurulması için de göçmenlikten yardım umuyorlar.

Biraz da istatistik bilgisi paylaşalım. 25 Şubat itibariyle Kanada’nın Atlantik eyaletlerinde faaliyet göstere 1.896 işveren Kanada göçmenlik bakanlığı tarafından akredite edildi. Bu firmalar hem yabancılara hem de bölgede okuyan öğrencilere toplamda 3.729 iş teklifi verdi. Atlantik Kanada’da göçmenlik başvuruları tamamlanan kişi sayısı ise 2.535 oldu.

Kanada federal göçmenlik bakanlığı (IRCC) 2.014 çalışma izni başvurunu aldı ve bunun 1.539’unu kabul etti. Şu ana kadar 4.769 kişi aileleriyle birlikte daimi ikamet başvurusu yaptı ve şu ana kadar 2.535 başvuru kabul edildi.

Atlantik büyüme stratejisi kapsamında federal hükümet Atlantik göçmenlik pilot programı şartlarını taşıyanlara daimi ikamet başvurularını kabul ediyor.

Murat Kandemir 28 Mart 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder