30 Ekim 2019 Çarşamba

Atlantik Üniversitelerinde Okuyan Yabancı Öğrenci Sayısı Artıyor


Kanada’nın Atlantik bölgesinde yer alan üniversitelere okumaya gelen yabancı öğrenci sayısı yıldan yıla yüzde 20 artış gösterdi.

Atlantik üniversiteleri derneği (Association of Atlantic Universities) tarafından Nova Scotia (NS), New Brunswick, Nefoundland and Labrador (NL) ve Prince Edwards Islan (PEI) deki 16 üniversitenin katkısıyla yapılan ankete göre Atlantik eyaletlerindeki üniversitelerde 2019 ve 2020 akademik yılı için yabancı öğrenci kayıtları yüzde dört artış göstermiş.

Ankete katılan tam zamanlı lisans ve lisans üstü öğrenci sayısı 77,778. Bu öğrencilerin 19,037’si yabancı öğrenci.

Yıl bazında baktığımızda uluslararası öğrenci sayısında yüzde 20 artış görüldü. Geçen seneye göre bu sene 3.200 daha fazla yabancı öğrenci kayıt yaptırmış.

Atlantik üniversiteleri son dönemde daha fazla yabancı öğrenci çekebilmek için çaba gösterdi ve her sene gittikçe artan yabancı öğrenci sayısı da bu çabanın sonucu.

Ankete katılan yabancı öğrencilerin yüzde 65-75’i mezuniyetlerinin ardından Atlantik Kanada bölgesinde yaşamaya niyetli olduklarını belirtti.  

Dernek anketine göre Nova Scotia’daki yabancı öğrenci sayısı yüzde 5.8 artmış ve bu artışın en önemli kısmı ise Cape Breton Üniversitesi’ne kayıt yaptıran yabancı öğrenci sayısının yüzde 38 artışından geldi.

New Brunswick’te ise kayıt yaptıran yabancı öğrenci sayısı sadece yüzde 0.8 civarında artış gösterdi. New Brunswick Üniversitesinin yabancı öğrenci sayısı yüzde 1 oranında düşüş gösterdi.

Newfoundland and Labrador’da faaliyet gösteren Memorial Üniversitesi kayıtları ise yüzde 2.7 artış gösterdi.

Prince Edward Island’ta ise durum benzer özellikle taşıyor. Yabancı öğrenci kayıtları Prince Edward Island’ta ise yüzde 5.8 civarında arttı. Prince Edwards Island Universitesine gelen yabancı öğrenci sayısının geçen seneye göre yüzde 18 arttığı tespit edildi.

Murat Kandemir, 30 Ekim 2019    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder