29 Ekim 2019 Salı

Nova Scotia Eyaleti Federal Aday Havuzundan Hemşire Alımı Yaptı


Kanada’nın Atlantik bölgesinde yer alan Nova Scotia (NS) eyaleti 28 Ekim’de federal göçmen aday havuzundan hemşire alımı yaptı.

Yapılan seçimler özellikle hemşire ya da psikiyatr hemşireleri arasından seçildi.

Seçilen tüm hemşireler Kanada’nın federal göçmenlik sistemi olan ekspres giriş (Express entry) sisteminde kayıtlı yabancı hemşireler arasından yapıldı.

Kanada’nın federal hükümeti tarafından işletilen ekspres giriş (express entry) göçmenlik sistemi ülkenin federal kalifiye işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye zanaatkar sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programları vasıtasıyla yabancı göçmenlerin başvurularının işlendiği bir sistemdir.

Seçilen hemşireler NS’nin kendi işlettiği eyalet aday göçmenlik programı (PNP) kapsamında işletilen işgücü pazarı öncelikleri alt kategorisi (labour market priorities stream) ile kabul edildiler. Bu kategori ile eyalet kendi işgücü pazarında ihtiyacı hissedilen işgörenleri eyalete kabul ediyor.

Federal sistemde kayıtlı ekspres giriş göçmen adayları eğer herhangi bir eyalet tarafından aday gösterilirse federal sistemde sahip oldukları aday puanlarına ek 600 puan kazanmakta ve bu puan seviyesi onların federal sistemde hemen seçilmesine olanak vermektedir.

Bu çekiliş 2019 yılında Nova Scotia’nun işgücü pazarı öncelikleri kategorisinde düzenlediği beşinci çekiliş olmaktadır. Önceki çekilişlerde marangozlar, okul öncesi öğretmenler, finans denetçileri, muhasebeciler ve Fransızca konuşan göçmen adayları kabul edilmişti.

28 Ekim’de seçilen hemşireler aşağıdaki kriterleri taşıyanlar arasından seçildiler:

3012 NOC meslek kodlu kayıtlı hemşire ya da kayıtlı psikiyatr hemşiresi olarak çalışıyor olmak,
En az 3 yıl ve daha fazla iş tecrübesine sahip olmak,
Kanada dil seviyesi (CLB) 8 ve üzeri İngilizce veya Fransızca dil seviyesine sahip olmak,
En az 3 yıllık lisans derecesine sahip olmak,
Kanada federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olmak,

Kabul edilerek kendilerine davetiye gönderilen hemşireler önce Nova Scotia eyalet aday programına (NSNP) kayıtlarını yapacaklar daha sonra kendilerine aday göçmenlik sertifikası düzenlenecek. Aday sertifiklarını alan hemşireler federal ekspres giriş sisteminde daimi ikamet başvurularını tamamlayacaklar.

Murat Kandemir, 29 Ekim 2019

1 yorum:

  1. Murat bey bilglendirme için teşekkürler, Size bir sorum olacaktı. Bende psiki hemş alanında doktora yapıyorum. Havuza ielts alınca dahil olacağım inşallah. Ben british columbia bölgesi istiyorum. Diyelim farklı bölgeden mesleğimden dolayı ek 600 puanla davet geldi ama ben o bölgeyi istemiyorum ve kabul etmedim. Bu süreci nasıl etkiler? Yada kabul edersek o bölgede zorunlu görevim ne kadar olur fikriniz var mı? Kabul etmezsek havuzda beklemeye devam edersek bu sizce kötü bir tercih mi olur?. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil