31 Aralık 2020 Perşembe

British Columbia Eyaleti Teknoloji Pilot Programı Kapsamında 58 Göçmeni Kabul Etti

Kanada’nın British Columbia (BC) eyaleti 29 Aralık’ta teknoloji sektöründe iş teklifi olan 58 kişiyi eyalet aday göçmen programı kapsamında kabul etti. 

Eyaletin aday göçmenlik programı (BC PNP) kapsamında kabul edilen kişiler BC ekspres giriş ve Skills Immigration alt kategorilerden seçildiler.

British Columbia eyalet aday göçmenlik programı kapsamında işletilen teknoloji pilot programı BC bölgesinde teknoloji alanında faaliyet gösteren işverenlere yurtdışından işçi getirmelerine olanak veriyor.

Bu pilot projenin başlıca özellikleri teknoloji çalışanları için haftalık çekilişler yapılabiliyor, göçmenlik başvuruları hızlı sonuçlandırılıyor ve çalışanlara düzenlenen iş teklifleri daha uzun verilebiliyor.

Bu programdan yararlanmanın en önemli şartı bazı teknoloji mesleklerinde en az 12 aylık iş teklifi almış olmaktır.

BC PNP göçmenlik programı kalifiye göçmen kaydı puan sistemi (SIRS) kullanıyor. Bu sistemde kayıt olan adaylara puan veriliyor ve adaylar aldıkları puana göre kabul ediliyorlar. Adayların aldıkları puan eğitim, iş tecrübesi ve BC’de iş teklifi gibi unsurlara göre veriliyor.

Eyaletten kabul alan adayların BC PNP’de kayıtlarını tamamlamaları için 30 günü bulunuyor. Bu süre zarfında başvurularını tamamlayan adaylar eyaletin göçmen adayı olarak gösteriliyorlar.

Eyaletçe seçilerek göçmen adayı olarak gösterilen adaylar daha sonra federal hükümete daimi ikamet başvurusu yapabiliyorlar.

BC PNP kapsamında göçmen kabul eden kategorilerin çoğunda kabul için eyaletteki bir işverenden belirsiz süreli iş teklifi alınması gerekiyor.

Murat Kandemir, 31 Aralık 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder