26 Aralık 2020 Cumartesi

Kanada Göçmenlik Kabul Puanı 468’e Düştü

Kanada göçmenlik kabul puanı 21 Aralık’ta yapılan çekilişle birlikte 468’e kadar düştü. Bu çekilişte kabul edilen 5,000 göçmen adayına davetiye gönderildi.

Böylelikle uzun bir aradan sonra Kanada federal ekspres giriş göçmenlik sisteminde kabul edilmek için gerekli minimum kabul puanı (CRS) son çekilişle birlikte 468’e kadar düşmüş oldu.

Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) bir önceki çelilişi 9 Aralık’ta yapmış ve 469 ve üzeri aday puanı olan 5.000 kişiye göçmenlik davetiyesi göndermişti.

Bu sene kabul edilen göçmen aday sayısı 107.350 oldu. Bakanlık son dört çekilişin her birinde 5,000 kişiyi göçmen olarak kabul etmiş oldu.

Ekspres giriş tarafından kabul edilen adaylara göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Eğer sizde ITA aldıysanız başvurunuzu tamamlamanız için sadece 60 gününüz var.   

Federal göçmenlik aday havuzunda kayıtlı olup ITA alanlar göçmenlik başvurularını tamamlıyorlar.  

IRCC her ay en az iki ayrı çekiliş yapıyor ve belirlediği sayıda göçmeni federal göçmen aday havuzunda kayıtlı adaylardan seçiyor. Bakanlık geçtiğimiz ay sürpriz bir şekilde üç ayrı çekiliş düzenledi.  

21 Aralık 2020 tarihi itibariyle Kanada’ya gitmek isteyen göçmenlerin kayıt olduğu aday havuzunda seçilmeyi bekleyen kayıtlı aday sayısı 147.487 oldu. 

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Eğer sizde bugün Kanada’ya göçmenlik davetiyesi aldıysanız bırakın göçmenlik başvurunuzu biz tamamlayalım.

Bize murat_kandemir@outlook.com adresinden ulaşabilirsiniz.  

Murat Kandemir, 26 Aralık 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder