31 Aralık 2020 Perşembe

Kanada’ya Gireceklerden Negatif COVID-19 Testi İstenecek

Kanada tüm ziyaretçilerden son üç gün içinde alınmış negatif COVID-19 test sonucu isteyecek. Testin şu ana kadar en etkili olan PCR testi olması gerekiyor.

Negatif test sonucu alınması ülkede karantina girme şartını kaldırmayacak.

Kanada’ya girmek isteyenleri etkileyecek olan yeni kurallar Kanada sağlık bakanı Bill Blair tarafından duyuruldu. Önümüzdeki günlerde yeni giriş kuralları ile ilgili daha fazla detay kamuoyu ile paylaşılacak.

Yürürlükteki kurallara göre şu an Kanada’ya giriş yapan kişilerin karantinaya girmesi şart. 14 günlük karantina sürecinde kapalı ortamda kalacak olan kişilerin ilaç, gıda vs gibi alışverişlerini nasıl yapacakları konusunda karantina planları olması gerekiyor. Kurallara uymayanlara hapis te dahil çok ciddi cezalar veriliyor.

Cenazeye katılmak ya da çok hasta birini ziyaret etme gibi çok özel durumlarda Kanada’ya giriş yapacaklar Kanada’ya gelmeden önce izin almak şartı ile karantina kuralından muaf tutulacaktır.     

Kışın da etkisiyle koronavirüs vakaları oldukça arttı ve hükümetin salgına karşı mücadelesi oldukça çetin geçiyor.

Kanada bu ayın başında teslim edilen Pfizer aşılarını insanlara uygulamaya başladı. Saskatchewan Üniversitesi’ne göre tüm Kanada’da şu ana kadar yaklaşık 100.000 Pfizer aşısı yapıldı.

Kanada’ya girmek isteyenlerin cep telefonlarına ArriveCAN uygulamasını indirmeleri de gerekiyor. Bu uygulamada kişiler özel bilgilerini ve uçuş detaylarını yazmak zorundalar.   

Murat Kandemir, 31 Aralık 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder