26 Aralık 2020 Cumartesi

Kanada-ABD Sınırı 21 Ocak’a Kadar Kapalı

Kanada-ABD sınırının elzem olmayan seyahatler için bir ay daha kapalı kalması kararlaştırıldı.

Mart ayından beri yürürlükte olan seyahat kısıtlamaları iki ülke arasındaki en uzun sınır kapanması olarak tarihe geçti.   

Kanada hükümeti tarafından yayınlanan yeni kararnameye göre Kanada’nın ABD sınırı turizm, alışveriş ya da eğlenci gibi elzem olmayan seyahatler için 21 Ocak’a kadar kapalı kalacak.

Kanada kapıları ABD’nin yanında diğer tüm ülkelere de 30 gün süreyle daha kapalı kalacak.

Sınıra gelen ve COVID-19 semptomları gösterenler kesinlikle içeri alınmayacaklar.

ABD’den ya da başka ülkelerden Kanada’ya girmek isteyen ziyaretçilerin seyahat kısıtlamasından muaf olması gerekiyor. Muaf tutulan ve Kanada’ya girişine izin verilecek kişilerin ayrıca Kanada’da 14 günlük karantinaya girmesi şart.

Bu son kararla Kanada ABD’den gelecek ziyaretlere kapılarını dokuzuncu kez kapatmış oldu. Kanada’nın kapılarının 21 Mart’tan bu yana ABD’ye kapalı kalması iki ülke arasındaki en uzun kapalı kalması olarak tarihe geçti.      

ABD’den ve dünyanın diğer ülkelerinden Kanada’ya giriş yapmasına izin verilenler arasında Kanada vatandaşları, daimi oturum sahipleri ve bunların birinci derece aile üyeleri, daimi oturum başvurusu onaylananlar ve çalışma iznine sahip yabancılar bulunuyor.

Kanada ilk defa Mart ayında yürürlüğe koyduğu seyahat kısıtlamasını son dönemde biraz yumuşatmış ve en az 15 gün kalmaları koşuluyla vatandaş ve göçmenlerin diğer aile üyelerinin de girişine izin vermişti. Diğer aile üyelerine dede-nineler, torunlar, kardeşler ve bazı partnerler dahildir.

Bulundukları eyaletlerdeki hükümetler tarafından onaylanan COVID hazırlık planı olan okulların uluslararası öğrencileri de seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmuşlardır. Bu ayın başlarında Kanada hükümeti pandemi döneminde Kanada’ya giriş yapacak uluslarararası öğrenciler için bir rehber yayınladı.

Tüm bunların dışında cenazeye katılmak ya da hasta birisine bakmak gibi çok özel durumlar sebebiyle Kanada’ya giriş yapılabiliyor.

Kanada’ya giriş kısıtlamaları her ay gözden geçirilmektedir.

Murat Kandemir, 25 Aralık 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder