24 Ağustos 2015 Pazartesi

Kanada Başbakanı Yabancıların Ev Almasını Kısıtlamak İstiyor

Kanada Başbakanı Stephen Harper tekrar seçildiği takdirde yabancıların Kanada’da mülk sahibi olmalarını izlemeyi ve mümkünse sınırlandıracağını vaat etti.

Başbakan, yabancıların Kanada’da mülk sahibi olmalarının ardından emlak fiyatlarında oluşan fiyat spekülasyonunun Kanadalı ailelerin ev sahibi olmalarını zorlaştırdığı hakkında şüphelerin olduğunu söyledi.

Vancouver şehrini ziyaret eden Harper özellikle Çinli yabancıların şehirde ev almalarının ev fiyatlarını arttırdığını ve hükümete uluslararası alıcıların takip edilmesi ve yabancılara emlak satışının kısıtlanması konusunda talepler geldiğini söyledi. Başbakan Harper 19 Ekim genel seçimlerinde tekrar seçilmesi durumunda yabancılara satılan Kanada mülklerinin kayıtlarının tutulacağı sözünü verdi.

Yabancılara mülk satışının kayıt altına alınması ve izlenmesi sözü veren Harper konu hakkında daha fazla detay vermedi.

Vancouver emlakçıları konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmazken Kanada göçmenlik kurallarında son zamanlarda yapılan revizyonların Çinlilerin Kanada mülkü satın alma talebinde herhangi bir değişiklik yaratmadığını belirtiyorlar.

Kanada’da mülk sahibi olanların izlenmesinin ve kayıt altına alınmasının alıcıların kısıtlanması gibi bir etki yaratmayacağı düşünülüyor.

Hatta uygulanması düşünülen Kanada’da yabancı satın alıcıların kısıtlanması kuralının Kanada’da yaşayan arkadaşların ya da akrabaların kullanılması sayesinde ihlal edileceğine inananlar da var.

Emlakçılara göre Vancouver’de yabancıların emlak yatırımları son yıllarda oldukça artış gösteriyor.

Muhafazakar parti yetkilileri atacakları adımla ilgili olarak benzer sorunları yaşayan Avustralya ve Birleşik Krallık ülkelerini incelediklerini belirtiyor.

Muhafazakar parti seçim kampanyasında kullanmak üzere yabancıların Kanada’da mülk sahibi olmalarını inceliyor. Konuyla ilgili atılmış somut bir karar henüz yok. Yakından takip etmeye devam edeceğiz.


Murat Kandemir, 24 Ağustos 2015 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder