18 Ocak 2017 Çarşamba

Kanada’nın Göçmenlik Bakanı Değişti

Eski Somalili mülteci Ahmed Hussen Kanada’nın göçmenlikten sorumlu bakanı oldu. Daha önce Ottawa Güney bölgenin milletvekili Dalton McGuinty’ye seçim kampanyasında hizmet eden ülkenin ilk Somalili bakanının siyasette tecrübesi çok. (Photo Errol Mcgihon/ Postmedia)

İlk olarak 2015 yılında seçimleri kazanan Somalili Kanada vatandaşı Hussen Kanada’ya 1993 yılında Mogadişu’dan gelmiş. York üniversitesinde eğitim gören Hussen daha sonra Ottawa Üniversitesi’nde hukuk eğitimi almış.

Ottawa Üniversitesi’nde hukuk mezunu olan Hussen bulunduğu bölgede aktif üyesi olduğu Somali toplumuna destek vermiş birisi.

16 yaşında mülteci olarak geldiği Kanada’da 40 yaşında göçmenlik bakanı olan Hussen’in hikayesi mültecilerin Kanada’da nerelere kadar ulaşabileceklerinin bir göstergesi.

Ottawa Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2011 yılında bitiren Hussen özellikle göçmenlik konularında uzmanlaşmış bir avukat .

Kanada Somali Kongresi başkanı olarak görev yapan Hussen kendi toplumuna oldukça hizmet vermiş birisi.  

Yeni göçmenlik bakanı Ahmed Hussen Kanada’ya göç eden göçmen ve mültecilerin iyi bir eğitim alarak hayal ettikleri yerlere gelebileceğinin açık bir kanıtı.

Parlamento’daki yemin esnasında gazetecilere “Ülkemizin mülteci evi olması özelliğinden dolayı gururlanıyorum, kapılarını ve kalplerini yeni göçmenlere ve mültecilere açan bir yer” diyen Hussen kendisinin de farklı olmadığını Kanada’ya bir göçmen olarak katkıda bulunacağını belirtti.

Fırsatlar ülkesi Kanada da ülkeye mülteci olarak gelen birisi kendisine mülteci sıfatı veren kurumun başına bakan olarak geçebilir.


Murat Kandemir, 18 Ocak 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder