31 Temmuz 2018 Salı

Kanada Aile Büyükleri Sponsorluğu Kabul Edilenlere Yeni Davetiyeler Gönderiliyor


Kanada vatandaşları ve daimi ikamet sahipleri (PR) anne-baba veya dede-ninelerine sponsor olup Kanada’ya göçmen olarak getirebiliyorlar.

Kanada hükümeti sponsor edilecek aile büyükleri sayısını kısıtlamış ve ön başvuru yapanların içinden kurayla seçilen kişilere sponsorluk başvurularını bitirmeleri için davetiye gönderme uygulaması başlatmıştı.

Sponsor olmak isteyenler 2018 başında online ön başvuru talep formları doldurmuşlardı. 1 Şubat günü ön kayıtlar sona ermiş ve Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) kura ile seçtiği adaylardan başvurularını tamamlamalarını istemişti.

İlk elemelerde seçilenlere 19 Mart’ta mesaj gönderilmiş ve başvurularını 25 Mayıs 2018’e kadar tamamlamarı hatırlatılmıştı.

IRCC ilerleyen zamanlarda daha fazla davetiye gönderdi. Seçilen sponsorlara aile büyükleri sponsorluk başvurularını tamamlamarı için 60 gün veriliyor.

31 Temmuz 2018 tarihinden itibaren seçilen yeni adaylara davetiyeler gönderilecek. Birkaç gün sürecek bu işlemde 2018’de ön kayıt yaptıran muhtemel sponsor adaylara davetiye gönderilecek ve sponsorluk işlemlerini tamamlamaları istenecek. Sadece seçilen adaylara e-posta gönderildiğinden adayların e-postalarını kontrol etmeleri gerekiyor.

Bugünden itibaren aile büyüklerine sponsor olmak için ön kayıt yaptıran sponsor adayları seçilip seçilmediklerini kendilerine verilen konfirmasyon numarası ile öğrenebilirler.

Kanada’da çocukları ya da torunları olan ve Kanada’ya yerleşmek isteyenler için başka yollarda mevcuttur. Özellikle anne-baba veya dede-ninelere özel olarak geliştirilen süper vize programı ile Kanada’da bir girişte 2 seneye kadar kalınabiliyor.

Murat Kandemir, 31 Temmuz 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder