25 Temmuz 2018 Çarşamba

Kanada Göçmenlik Kabul Puanı 441’e Düştü


Kanada federal ekspres giriş göçmenlik sisteminde kayıtlı aday havuzunda bugün (25 Temmuz) yapılan seçmelerde 3.750 kişi göçmenlik davetiyesi (ITA) aldı. ITA alabilmek için gerekli minimum kabul puanı ise 441 olarak belirlendi.

Kanada’ya yerleşmek isteyen göçmenlerin başvurularının kabul edildiği ekspres giriş göçmenlik sisteminde bu ayki ilk eleme ise 11 Temmuz’da yapılmış ve elemelerde yine 3.750 kişi kabul edilmişti. Bu elemede seçilmek için gerekli göçmen aday puanı (CRS) önceki ay gibi 442 olarak kayda geçmişti.

Göçmenlik kabul puanı son eleme ile birlikte 441’e düşmüş oldu.   

Ekspres giriş sisteminde geçen ayki çekilişler 13 ve 25 Haziran tarihlerinde yapıldı ve yine her birinde 3.750 kişiye göçmenlik davetiyesi gönderildi. Haziran ayındaki seçmelerle birlikte 451’e kadar çıkmış olan gerekli minimum kabul puanı da 442’ye kadar düştü.

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Kabul edilen aday sayısının gittikçe arttığını görmek güzel. Bir süredir her bir çekilişte 3.750 aday göçmenlik davetiyesi alıyor. Kabul edilmek için minimum gerekli aday puanının da 441’lerden daha da aşağı inmesini görmek istiyoruz.

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Murat Kandemir, 25 Temmuz 2018   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder