23 Temmuz 2018 Pazartesi

Kanada Prince Edward Island Eyaleti Yeni Göçmenlik Davetiyeleri Düzenledi


Kanada’nın atlantik eyaletlerinden olan Prince Edward Island (PEI) eyaleti eyalet aday göçmenlik programı kapsamında işlettiği ekpres giriş, işgücü pazarı etki ve iş insanları kategorisinden yeni göçmenlik davetiyeleri düzenledi.

19 Temmuz tarihinde yapılan elemelerde 75 davetiye özellikle ekspres giriş ve işgücü pazarı etki kategorilerinden ve 50 davetiye de iş insanları kategorisinden düzenlendi.

PEI’nin göçmenlik ofisi kaç tane davetiyenin ekspres giriş adayına düzenlendiğini belirtmediği gibi seçilen adayların PEI’de olup olmadığı ya da halihazırda eyalette çalışıp çalışmadığı gibi detayları da paylaşmadı.

İş etki kategorisinde kabul edilmek için gerekli minimum puan eşiği 135 olarak belirlendi.

PEI, kendi sisteminde çeşitli göçmenlik kategorilerinden başvuran adaylara çeşitli faktörlerden puan vermektedir.

PEI eyaletine yerleşmek isteyen adaylar önce eyaletin göçmenlik sisteminde (PEI PNP) bir profil oluşturmalıdırlar. Verilen cevaplara göre oluşturulan profilde her adaya puan verilmekte ve o puanlara göre aday ilgili aday havuzuna yerleştirilmektedir. Yüksek puanı olan ve seçilmesine karar verilen adaylara ilgi beyanı gönderiliyor. Daha sonaki aşamalar tamamlandığında başvuru sahipleri eyaletin göçmenlik aday programı (PEI PNP) ile göçmen adayı gösteriliyor ve kendilerine eyalet aday sertifikası düzenleniyor.

Aday sertifikası alan kişilere federal göçmenlik programında artı 600 puan veriliyor.

Eyalet aday sertifikası alan göçmen adayları daha sonra Kanada’nın federal göçmenlik sistemine başvurarak daimi ikamet başvurularını tamamlıyorlar.

Arada bir eyaletlerin göçmenlik programlarını takip etmekte yarar var.

Murat Kandemir, 23 Temmuz 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder