30 Temmuz 2019 Salı

New Brunswick Göçmen Almak için Federal Ekspres Giriş Aday Havuzuna Bakacak


Kanada’nın New Brunswick (NB) eyaleti ihtiyaç halinde yeni göçmen alımı için Kanada’ya gitmek isteyen tüm adayların kayıt oldukları aday havuzuna bakacak.

Eyalet seçtiği adaylara davetiye gönderiyor ve onlarda eyalet aday göçmenlik başvurularını tamamlamalarını istiyor. Eskiden sadece eyaletin göçmenlik sistemine kayıtlı adayları davet eden New Brunswick eyaleti artık kendi sistemine kayıtlı olmayan adayları da federal göçmenlik sisteminden göçmen olarak seçebilecek.

Artık federal ekspres giriş havuzunda kayıtlı göçmen adayları NB’den davetiye alabilirler.

New Brunswick Eyalet Aday Göçmenlik Programı (NBPNP) sisteminde geçtiğimiz cuma, 26 Temmuz’da güncelleme yapıldı.

Bundan sonra federal göçmenlik aday havuzunda kayıtlı olup NBPNP sisteminde kayıtlı olmayanlara da göçmenlik davetiyesi gönderilebilecek. Kararın eyaletin işçi ihtiyacı kapsamında alındığı belirtildi.

Federal hükümetçe işletilen ekspres giriş sistemi kapsamında Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programları göçmen başvurularını kabul ediyor.

Federal ekspres giriş sistseminde (express entry) kayıtlı olan adaylara yaş, eğitim, dil seviyesi ve iş tecrübesi gibi faktörlerden puan veriliyor.

Kanada’da herhangi bir eyalet tarafından kabul edilerek aday gösterilen kişiler federal göçmenlik sisteminde daimi ikamet başvurularını tamamlıyor ve göçmen olarak Kanada’ya yerleşebiliyorlar.

Artık eyalet ihtiyacını hissettiği kalifiye elemanları federal ekspres giriş sisteminde kayıtlı adayların içinden arayacak ve uygun gördüklerine davetiye gönderecek.

New Brunswick tarafından davetiye alan adaylar NBPNP kapsamında işletilen ekspres giriş işgücü pazarı kategorisinin (EELMS) diğer tüm kriterlerini sağlamak zorunda.

Murat Kandemir, 30 Temmuz 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder