19 Eylül 2019 Perşembe

Manitoba 12 Eylül’de 347 Yeni Kalifiye Göçmeni Seçti


Eyalet 12 Eylül’de yaptığı seçmelerde 347 kalifiye işgören ve uluslararası mezun öğrenciye göçmenlik davetiyesi gönderdi.

Federal hükümetin dışında Kanada’nın eyaletlerinin de düzenli aralıklarla yaptığı göçmen alımlarını buradan elimizden geldiği kadar duyurmaya çalışıyoruz.

Manitoba eyalet göçmenlik aday programı (MPNP) bir aydan az bir sürede 700 davetiye gönderdi. Bu davetiyeler MPNPN’nin Manitoba Skilled Worker, Skilled Worker Overseas ve International Education kategorilerinden yapıldı.

2019 yılında şu ana kadar toplamda 6.157 davetiye düzenlendi.

En son çekilişte düzenlenen 347 davetiyenin 45 tanesi federal ekspres giriş sisteminde kayıtlı adaylara gitti.

Kanada’nın federal hükümeti tarafından işletilen ekspres giriş (express entry) göçmenlik sistemi ülkenin federal kalifiye işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye zanaatkar sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programları vasıtasıyla yabancı göçmenlerin başvurularının işlendiği bir sistemdir.

Federal sistemde kayıtlı ekspres giriş göçmen adayları eğer herhangi bir eyalet tarafından aday gösterilirse federal sistemde sahip oldukları aday puanlarına ek 600 puan kazanmakta ve bu puan seviyesi onların federal sistemde hemen seçilmesine olanak vermektedir.

Federal ekspres giriş sisteminde kayıtlı olup MPNP tarafından seçilmek için Manitoba’nın aradığı mesleklerden birinde iş tecrübesi sahibi olunmalıdır.

12 Eylül’de yapılan çekilişte düzenlenen davetiyelerin 254’ü ise Skilled Worker in Manitoba kategorisinden düzenlendi. Bu kategoride kayıtlı olan adaylar Manitoba’da çalışan ya da okuyan ve iş teklifi olan adaylardan oluşmaktadır.

Skilled Worker in Manitoba’dan yararlanmak isteyen adaylar MPNP’ye kayıt yaptırıp gerekli bilgileri girmektedirler. Adaylara eğitim, iş tecrübesi, İngilizce veya Fransızca gibi faktörlerden puan verilmektedir.

12 Eylül’de düzenlenen davetiyelerin 53’ü de Skilled Worker Oversas kategorisinden yapıldı. Bu kapsamında seçilen adaylar Manitobalı işverenler tarafından yapıldı.

Yine 12 Eylül’de düzenlenen davetiyelerin 40’ı da International Education Stream kategorisinden yapıldı.   

Murat Kandemir, 19 Eylül 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder