30 Eylül 2019 Pazartesi

Saskatchewan Eyaleti İstediği Mesleklerin Listesini Yayınladı


Kanada’nın Saskatchewan eyaleti 200’den fazla meslek erbabına kapılarını açtı.

Saskatchewan eyaleti aday göçmenlik programı (SINP) kapsamında işletilen Express Entry ve Occupations in-demand alt kategorileri yabancı göçmen adayları için iyi bir fırsat sunuyor.  

Eyaletçe aranan meslekler kategorisi (Occupation In-demand) Kanada’ya göç etmek isteyen yabancılara iyi bir fırsat sunabilir. SINP tarafından yayınlanan listede 200’den fazla meslek yeraldı.

Occupation in-demand kategorisinin iyi bir tarafı herhangi bir iş teklifi ya da Kanada iş tecrübesi gereksinimin olmaması. Listedeki mesleklerden herhangi birinde bir sene iş tecrübesi olunması yetiyor. Tabi SINP’in diğer şartlarının da taşınması gerekiyor.

Geçen hafta yapılan bir revizyonla Saskatchewan eyaleti aradığı meslek listesini 19’dan 218’e çıkardı. Yani daha önce başvuru yapamayan meslek sahipleri listenin güncellenmesiyle başvuru yapabileckler.

İdari mesleklerden profesyonel teknik mesleklere kadar birçok meslek sınıfı listeye eklenmiş. Bilgi işlem analistleri, veritabanı analistleri ve veri yöneticileri, bilgisayar network teknisyenleri, yazılım mühendisleri ve tasarımcılar, yazılım programcıları ve interatkif medya geliştiricleri ve web tasarımcıları dahil olmak üzere 218 meslek listede yer alıyor.

SINP’ın bu alt kategorisinden davetiye alabilmek için ilgili meslekte en az bir yıl iş tecrübesi gerekmektedir. Kaydolmak için eyalette iş teklifi ya da Kanada iş tecrübesine ihtiyaç duyulmamaktadır.

Aynı federal ekspres giriş sisteminde olduğu gibi SINP’e EOI başvurusu yapan adaylar da yaş, iş tecrübesi, eğitim ve dil becerileri faktörlerinden puanlamaya tabi tubulmaktadırlar.

Federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olan kişiler eğer herhangi bir eyalet tarafından kabul edilerek aday gösterilirlerse federal sistemde ek 600 puan kazanmaktadırlar. Bu ek puan onların federal göçmen çekilişlerinde hemen kabul edilmelerine olanak tanıyor.

İstenen meslekleri görebilmenin tek yolu SINP sisteminde profil doldurmaktır. Kendi meslekleri listede çıkanların başvuruları tamamlanabiliyor.

Saskatchewan eyaleti SINP kapsamında işletilen occupations in-demand sistemine kayıt yaptıranların içinden istediklerini kabul ediyor ve davetiye gönderiyor.

Murat Kandemir, 30 Eylül 2019  

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Esim Cezayir vatandasi ben Turk vatandasiyim, 6 yildir Cezayir de yasiyoruz esim IELTS 5,5 / TEF B2,C1 seviyesinde Esim ve 2,5 yasindaki kizimin Canada visalari var 2017 de montreal de 1 ay kardesinin yaninda kaldi. Esim mezun oldugu université de 10 yili askin administration sefligi yapti Gestion bolumu mezunu. Ayrica expres rentre ve arrima Québec gocmenlik sistemindeyiz fakat 1 yili gecti secilmedik, bizim icin Kanada nin herhangi bir eyaleti olabilir bize bu konuda yardimci olabiirmisiniz. Tesekkurler

    YanıtlaSil