25 Haziran 2020 Perşembe

ABD Yıl Sonua Kadar İş Vizelerini Askıya Aldı


Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesiyle 24 Haziran’da geçerli olmak üzere ABD’ye yapılacak tüm daimi ve geçici vize başvuruları 2020 yılı sonuna kadar askıya alındı.

31 Aralık 2020’de sona erecek kısıtlamadan birçok vize başvurusu etkilenecek. Başvuruları alınmayacak olan vize kategorileri iş bulanlara verilen H-1B, H-2B, J ve L vize kategorileri ve ayrıca yeşil kart başvuruları da dahil.

H-1B vizeleri teknoloji sektörü çalışanlarına özel verilirken, H-2B vizeleri mevsimlik işçilere düzenleniyor. J vizeleri iş ve eğitim amaçlı ziyaretçi değişimi programlarıya verilirken L vizeleri şirket içi personel değişimleri için düzenleniyor.

ABD dışında olan ve vize başvurusu yapmamış olanlar artık yıl sonuna kadar ABD’ye çalışma vize başvurusu yapamayacak.

Başkanlık kararnamesinin çıkarılış amacının ABD içindeki istihdam oranını korumak olduğu açıklandı. Yıl sonuna kadar iş vize başvurularının yasaklanmasıyla yaklaşık 525.000 yabancının ABD’ye gelemeyeceği tahmin ediliyor.

Koronavirüsü pandemisi tüm dünyada olduğu gibi ABD ve Kanada’da işsizlik oranlarını arttırdı.

Trump yönetimi bu adımın ABD’li işçileri korumak ve pandemi sürecini atlatabilmelerini sağlamak olduğunu belirtiyor.

Korona virüsü pandemisi sebebiyle Türkiye’de ki ABD başkonsolosluk ve elçilikleri 20 Mart’tan bu yana hizmetleri geçici olarak durdurmuş durumdalar.

Murat Kandemir, 25 Haziran 2020     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder