30 Haziran 2020 Salı

Türkiye’deki Kanada VFS Ofisleri Açılıyor


Kanada vize başvuru hizmetleri sunan Istanbul ve Ankara’daki VFS ofisleri 8 Temmuz’da açılıyor.

Korona pandemisi yüzünden uzun bir süre kapalı kalan başvuru kabul merkezleri nihayet açılıyor.

VFS’nin resmi sitesinden yapılan duyuruya göre 8 Temmuz Çarşamba günü İstanbul ve Ankara’daki merkezler hizmete açılacak.

Ayrıca normalleşme sürecine tam girilene kadar kısıtlı hizmetlerin verileceği de bildirildi. İstanbul ve Ankara VFS ofislerinde verilecek olan kısıtlı hizmetler şunlardır:

-Biometrik bilgisi istenen kişilerin biometric resim ve parmak izleri alınacak.
-Kanada büyük elçiliğinden gönderilen vize sonuçları ve pasaportları başvuru sahiplerine kargo yoluyla teslim edilecek. Şu aşamada vize sonuç zarflarının elden teslim edilmesi yapılmayacak.
-Kanada daimi ikamet sahibi kişilerin yapacağı seyahat belgesi başvuruları (PRTD) sadece kargo yoluyla teslim alınacak. PRTD başvuruları bir süre daha şahsen yapılmayacak.
-Vize başvurusu sonrasında pasaportlarını teslim etmesi istenen kişiler pasaportlarını elden değil kargo yoluyla VFS’ye verebilecekler.

VFS’nin çalışma saatleri 8:00 ile 14:45 arası olarak belirlendi.

VFS’nin açılması başvuruların elden yapılacağı anlamı taşımıyor. Şimdilik vize başvurularının sadece online yapılması gerekiyor.

Ayrıca Kanada’ya turist olarak gitmek isteyenlerin bir süre daha beklemelerini tavsiye ederiz. Kanada ülkeye girenlerden kendilerini 14 günlük karantinaya almalarını istiyor ve bu durumda turistik seyahatlerin uygun olmayacağı oldukça aşikar. Turist başvuruları yapmak isteyenlerin Kanada’nın tüm uluslararası ziyaretlere kapılarını açmasını beklemelerini tavsiye ediyorum.

Kanada’ya öğrenci olarak gitmek isteyenlerin başvurularını yapmalarında herhangi bir sakınca yok. Tüm öğrenci başvuruları online yapılabiliyor ve artık 8 Temmuz’dan itibaren biyometrik bilgileri tekrar açılacak vfs ofislerinde verilebilecek.

Kanada’ya göçmenlik başvuruları yapılması önünde de herhangi bir engel bulunmuyor.

Murat Kandemir, 30 Haziran 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder