17 Haziran 2020 Çarşamba

Kanada Ziyaretçilerin Ateşlerini Ölçecek


Kanada ülkeye girmek isteyenlerin korona virüsü belirtilerini izlemek amacıyla bazı güvenlik tedbirlerine başlayacak.

Kanada çok yakında havayolu şirketlerinden ülkeye gelmek isteyenlerin ateşlerini ölçmesini isteyecek.

Başbakan Justin Trudeau 12 Haziran’da yaptığı bilgilendirme toplantısında alacakları bazı güvenlik tedbirlerinden bahsetti.

Güvenlik tedbirleri kapsamında havayolu şirketleri yolcuları uçağa binmeden önce kontrol edecek.

Kanada şu an için ülkeye gelenlerden kendilerini iki hafta karantinaya almalarını istiyor.

Ülkede 18 Mart’tan bu yana COVID-19 seyahat kısıtlamaları yürürlükte bulunuyor. Bu kısıtlamaların çoğu 30 Haziran’da gelişmelere göre ya kaldırılacak ya da esnetilecek.

Kanada’nın ulaştırma bakanı Marc Garneau yolcuların ateşlerinin ölçülmesi de dahil olmak üzere bazı ek sağlık kontrolleri politikasının uygulanmaya başlanmasının birkaç ayı alacağını ifade etti.

İlk adım olarak haziran sonu itibariyle Kanada’ya giriş yapmak isteyenler için bazı yeni kuralların yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ulaştırma bakanına göre temmuz sonuna kadar Toronto, Montreal, Vancouver ve Calgary olmak üzere Kanada’nın en büyük dört havalimanında yeni kurallar uygulanacak. Bu sene eylül ayı sonu itibariyle de Kanada’daki 11 havalimanında daha yeni kurallar uygulamaya geçecek.

Federal hükümetin bu adımları yürürlüğe koyabilmesi için hem kontrol ekipmanları alımı hem de süreçlerin hazırlanması için biraz zamana ihtiyacı olacak.

Yeni uygulamlar kapsamında ateşi olan bir ziyaretçinin ateşine 10 dakika içinde tekrar bakılacak ve ateşinin devam ettiği görülürse yolcunun uçağa binmesi engellencek ve en az 14 gün sonra uçağa binmesi istenecek.

Şu an için Kanada havalimanlarında yolcuların ateş ölçümü yapılmıyor fakat fiziksel mesafe, maske takılması, temizlik protokolleri ve sağlık bilgi anketleri gibi çeşitli uygulamalar yapılıyor.

COVID-19 sonrası dünya da uluslararası seyahatlerde yeni normaller uluslararası toplumun ortak hedefleri ile şekilleniyor. Özellikle ülkeye giriş-çıkışlar ortak ve benzer güvenlik ve sağlık kontrolleri ile mümkün hale gelecek.

Murat Kandemir, 17 Haziran 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder