26 Haziran 2020 Cuma

Prince Edward Island Eyaleti Haziran’da 90 Göçmeni Kabul Etti


Kanada’nın atlantik Prince Edward Island (PEI) eyaleti haziran ayında yaptığı üç ayrı çekilişte kendi göçmenlik programının ekspres giriş, işgücü etki ve işinsanları etki kategorilerinden göçmen alımı yaptı.

Yapılan üç ayrı elemede 90 göçmen adayı eyalet tarafından kabul edildi.

Prince Edward Island eyalet göçmen programı (PEI PNP) kapsamındaki bu üç alt ekonomik kategoriden kabul edilen adaylar Kanada’ya daimi oturum başvurusu yapabilecekler.

Ada eyaleti çekilişlerini haziran ayının 10, 18 ve 23’ünde yaptı. Yapılan bu üç çekilişte ekspres giriş, işgücü etki ve işinsanları kategorilerinden toplam 90 kişiyi eyaletin adayı olarak kabul etti.

PEI PNP’nin ekspres giriş kategorisi Kanada federal hükümetin ekspres giriş kategorisine bağlı olarak çalıştırılıyor. Kanada federal hükümetinin ekspres giriş sistemi federal kalifiye işgören programı (FSWP), federal kalifiye işçi programı (FSTP) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) kategorilerinden göçmen başvurularını kabul ediyor.

Ekspres giriş adayları önce profil oluşturuyorlar ve kabul edilen kişiler bir havuza kayıt ediliyorlar. Havuza kayıt edilen adaylara yaş, iş tecrübesi, eğitim ve resmi dil bilgisi gibi çeşitli faktörlerden puan veriliyor.

Herhangi bir eyaletten aday olarak gösterilen kişilere adaylık sertifikası düzenleniyor ve bu sertifika federal ekspres giriş sisteminde adaya ek 600 puan anlamına geliyor.

Eyalet tarafından kabul edilmek isteyen adayların PEI PNP’nin sistemine ayrıca kayıt yaptırmaları gerekiyor. EOI olarak adlandırılan kayıt işlemi sonrasında adaya eyaletçe puan verilmekte ve puan seviyelerine göre havuza kayıt edilmektedir. EOI profilleri eyaletin aylık yaptığı çekilişlerde kabul edilmektedir.

Adadaki bir işverenden iş tekifi alan adaylar PEI PNP’nin işgücü etki kategorisinden kabul edildiler. İşgücü pazarı etki kategorisinin kalifiye işçi, kritik işçi ve uluslararası mezunlar programları bulunuyor.

Bu kategorilerden de kabul edilmek isteyen adayların da eyaletin sisteminde EOI profili oluşturması gerekiyor.

Kabul edilen 20 aday işinsanları etki çalışma izni kategorisinden kabul edildi. Bu kategoriden PEI’de kendi işini kurmak isteyen girişimciler yararlanabiliyor.

Murat Kandemir, 26 Haziran 2020 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder