26 Mayıs 2020 Salı

Kanada’da Yabancı Öğrenci ve İşçilere de Korona Yardımı Yapılacak


Kanada’da federal hükümet korona virüs pandemisi (COVID-19) süresince oluşturulan Kanada acil destek yardımından (CERB) yabancı öğrencilerin ve geçici işçilerin de yararlanması için adım attı.

Kanada hükümeti CERB yardımı almak isteyenlerden geçerli çalışma izni ya da izin yenileme başvurusu şartı aramayacak.

Bu hafta hükümet tarafından alınan karar CERB başvurularını inceleyen Kanada istihdam ve sosyal gelişim bakanlığı (ESDC)’ye gönderildi bile. Başvuruları inceleyen memurlar artık geçerli bir çalışma izni kopyasını e-mail ile istemeyecek onun yerine başvuran kişinin sözle ifadesini yeterli görecek.

Bu değişiklikle federal hükümet bu zor süreçte vatandaş ve göçmenlerin yanı sıra yabancı işçi ve uluslararası öğrencilere de yardım etmiş olacak.

Alınan bu kararla birlikte yardıma başvuru süreci çok kolaylaştırılmış ve hızlandırılmış oldu. COVID-19 pandemisi yüzünden birçok öğrenci ve yabancı işçi oldukça zor günler geçiriyor.

Kanada hükümeti korona virüsü yüzünden vatandaşlar için acil yardim paketi hazırlamış ve birçok vatandaşta bundan yararlanmıştı. Alınan son kararla birlikte Kanada’da geçici süre ile bulunan öğrenciler ve işçiler de bu yardımdan yararlanacak.

Artık öğrenci ve yabancı işçiler gibi geçici oturum sahipleri işsizlik sigortası (EI) ya da Kanada acil yardim fonuna (CERB) başvuru yapabilecek.

Bu desteklerden faydalanabilmek için gerekli kriterler Kanadalılar ile aynı olacak. Bunun yanında geçici oturum sahiplerinin Kanada’da yaşıyor olması ve geçerli bir sosyal sigorta numarası (SIN) sahibi olması da şart.

CERB programı kapsamında uygun olan işçilere 16 hafta süreyle haftalık 500 dolar ödenecek. CERB uygunluk kriterini taşıyan uluslararası öğrenciler de bu destekten yararlanabilecek.

Eğer Kanada’da çalışan yabancı işçi ya da okuyan bir öğrenciyseniz CERB başvurusu yapabilirsiniz.

Murat Kandemir, 26 Mayıs 2020  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder