23 Mayıs 2020 Cumartesi

Nova Scotia Eyaleti Göçmen Hemşire Alımı Yaptı


Kanada’nın atlantik eyaleti Nova Scotia, federal ekspres giriş (express entry) aday havuzunda kayıtlı hemşire alımı yaptı.

Eyaletin aday göçmenlik programı (NSNP) kapsamında 22 Mayıs’ta seçilen yabancı hemşirelere davetiye gönderildi.

NSNP seçilme kriterlerini açıklarken kaç yabancı hemşirenin seçildiği bilgisini paylaşmadı.

Hemşirelerin en az 3 yıllık iş tecrübesi sahibi ve Kanada meslek kodu (NOC) 3012 olanlardan seçildiği göze çarptı. Ayrıca Kanada dil standard (CLB) sekiz ve üzeri İngilizce veya Fransızca dil seviyesi olanlar seçildi.

Ayrıca seçilen yabancı hemşirelerden en az hemşirelik lisans derecesi ya da 3 senelik yüksek okul eğitimi de istendi.

Eyalete göçmen adaylığı için başvuracak adaylardan İngilizce veya Fransızca dil sınav sonucu ve eğitim denklik raporu (ECA) isteniyor.

Hemşire alımları NSNP kapsamında göçmen kabul eden işgücü pazarı öncelikleri (Labour Market Priorities) alt kategorisinden yapıldı.

Bu kategoriden kabul edilmek için adayların federal göçmenlik sistemi olan ekspres giriş sisteminde kayıtlı olması gerekiyor.

Kanada’nın federal hükümetçe işletilen ekspres giriş sistemi Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programlarından yapılan başvuruları kabul ediyor.

Federal ekspres giriş sistemine kayıt yaptıran adaylara yaş, iş tecrübesi, eğitim, İngilizce/Fransızca dil becerileri gibi faktörlerden puan verilmektedir.

NSNP’in işgücü pazarı öncelikleri kategorisi sayesinde Nova Scotia eyaleti federal ekspres giriş havuzunda kayıtlı adayları inceleyebiliyor ve istediği mesleki becerilere sahip adaylara göçmenlik davetiyesi gönderebiliyor.

NS tarafından kabul edilen adayların NSNP’de başvurularını bitirmeleri için 60 günü bulunuyor. NSNP’de başvuruları bitirilen adaylar eyalet tarafından aday gösterilmiş oluyorlar.

Eyalet tarafından seçilen kişilere eyalet aday sertifikası düzenleniyor. Bir eyaletten aday olan kişiler bu sertifika ile ek 600 puan alıyorlar. Bu puan seviyesi ile federal ekspres giriş profilini tekrar güncelliyor ve kısa sürede federal hükümetten kabul mektubu alabiliyorlar.

Eğer sizde en az bir sene iş tecrübesi ve hemşirelik lisansı sahibi iseniz ve iyi derecede İngilizce ve/veya Fransızca dil biliyorsanız aşağıdaki adımları atarak Kanada eyaletleri tarafından seçilme şansını yakalayabilirsiniz.

1-İngilizce ve/veya Fransızca dil sınavlarına (IELTS, TEF, TCF vs.) girin, sonuç belgenizi alın,
2-Aldığınız hemşirelik eğitiminin Kanada’dan denklik raporunu (ECA) alın,
3-Eğer evli iseniz eşiniz için de hem dil sınav sonucu hem de ECA raporu alın,
4-Kanada federal ekspresi giriş sistemine (express entry) kaydolun,

Kanada’ya göçmenlik düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz.

Lütfen CV’nizi, varsa İngilizce ve/veya Fransızca sınav sonucunuzu murat_kandemir@outlook.com adresine gönderin.

Murat Kandemir, 23 Mayıs 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder