22 Mayıs 2020 Cuma

Manitoba 99 Kalifiye Göçmen Alımı Yaptı


Koronavirüs Kanada eyaletlerinin göçmen kabul etmelerini engellemiyor.

Kanada’nın Manitoba eyaleti 2020 yılında şu ana kadar toplam 2.030 kişiyi göçmen kabul etti.

Eyalet en son 21 Mayıs’ta yaptığı elemelerde 99 adayı eyalete göçmen olarak kabul etti.

Son çekilişte kabul edilen adaylar Manitoba eyalet aday programının (MPNP) Manitoba kalifiye işgören, uluslararası kalifiye işgören ve uluslararası eğitim alt kategorilerinden seçildi. Manitoba kalifiye işgören kategorisinden 72, uluslararası kalifiye işgören kategorisinden 15 ve uluslararası eğitim kategorisinden ise 12 kişi göçmen olarak kabul edildi.

Kabul edilen adaylara Manitoba göçmenlik başvurularını tamamlamaları için Kabul Davetiyesi (LAA) gönderildi.

Eyalet, 2014 Nisan ayından beri federal hükümetten ayrı olarak göçmen alımı yapıyor. Bu sene toplam 2.030 kişi eyalet tarafından göçmen olarak kabul edildi.

Kabul edilen 99 kişiden dokuzu federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olan adaylardan seçildi.

Kanada’nın federal hükümetçe işletilen ekspres giriş sistemi Kanada’nın en büyük göçmenlik programları olan federal nitelikli işgören sınıfı (FSWC), federal kalifiye işçi sınıfı (FSTC) ve Kanada tecrübe sınıfı (CEC) programlarından yapılan başvuruları kabul ediyor.

Federal ekspres giriş sistemine kayıt yaptıran adaylara yaş, iş tecrübesi, eğitim, İngilizce/Fransızca dil becerileri gibi faktörlerden puan verilmektedir. Her adaya toplamda 1200 üzerinden bir puan verilmektedir.

Federal ekspres giriş aday havuzunda kayıtlı olan kişiler herhangi bir eyaletten göçmen adayı olarak gösterildiğinde ek 600 puan kazanmaktadırlar. Bu ek puan onların federal göçmen çekilişlerinde hemen kabul edilmelerine olanak tanıyor.

Manitoba kalifiye işgören kategorisi özellikle eyalette çalışan işçilere ya da okuyan öğrencilere daimi göçmen olma şansı veriyor.

Bu kategoriden seçilmek isteyen adayların Manitoba’da çalışıyor ve işverenlerinden tam zamanlı bir iş teklifi sahibi olmaları gerekiyor.  

Mantioba tarafından bu kategorilerden seçilmek isteyen adayların MPNP’ye ayrıca kayıt olmaları gerekiyor.

MPNP’nin uluslararası kalifiye işgören sınıfından kabul edilen adaylar ise Kanada dışından seçildiler. Manitoba eyaleti ve işverenler ortak koordineli olarak yurdışından talep edilen meslek sahiplerini getirebiliyorlar.

Kanada’ya göçmenlik düşünüyorsanız ücretsiz değerlendirmemiz için bize başvurabilirsiniz. Lütfen CV’nizi, varsa İngilizce ve/veya Fransızca sınav sonucunuzu murat_kandemir@outlook.com adresine gönderin.

Murat Kandemir, 22 Mayıs 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder