25 Ağustos 2020 Salı

Kanada’daki Ziyaretçiler Çalışma İznine Başvurabilecek


Kanada göçmenlik bakanlığının (IRCC) yürürlüğe koyduğu yeni kural ile iş teklifi olan ve şu an Kanada’da bulunuan tüm ziyaretçiler çalışma iznine başvurabilirler.

IRCC tarafından yürürlüğe konan geçici kural ile artık Kanada içinde bulunan ziyaretçiler eğer bir iş teklifi almışlarsa Kanada dışına çıkmadan çalışma izni başvurusu yapabilecekler.

Bu geçici madde dün (24 Ağustos) itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor. Bu maddeden korona pandemisi (COVID-19) sürecinde iş bulmak isteyen ziyaretçiler ve işçi arayan işverenler yararlanacak.

Pandemiden dolayı Kanada içinde kalmak ve bu esnada statüsünü korumak zorunda kalan ziyaretçiler çok zorlandı. Ülkeye giriş-çıkışların kısıtlanması ile bazı ziyaretçiler ülkeden ayrılamadı. Ayrıca çalışma izni süresi biten bazı kişilerin statülerinin ziyaretçiye dönmesi ve iş başvurusunda bulunamaması gibi sebeplerle Kanada göçmenlik bakanlığı ziyaretçilere çalışma izni hakkı vermis oldu.

Kanada içinde geçerli bir ziyaretçi statünüz varsa ve bir işverenden LMIA belgesi ile desteklenen bir iş teklifi aldıysanız ve diğer standart kriterleri (sağlık ve güvenlik) de sağlıyorsanız siz de çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz.

Murat Kandemir, 25 Ağustos 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder