6 Ağustos 2020 Perşembe

Ağustos Ayının İlk Çekilişinde 3.900 Kişi Kanada’ya Göçmen Olarak Kabul Edildi

Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) bu ayın ilk çekilişini 5 Ağustos’ta yaptı ve toplamda 3.900 aday Kanada’ya göçmen olarak kabul edildi.

En son 7 Temmuz’daki yaptığı çekilişte Kanada dışından göçmen kabul eden IRCC dün yaptığı çekilişte de göçmen alımlarını Kanada dışından yaptı.

5 Ağustos’ta yapılan göçmen çekilişinde seçilmek için gerekli minimum aday puanı 476 olarak belirlendi.

4 Mart’tan bu yana Korona pandemisi sebebiyle sadece Kanada içinden göçmen kabul eden ekspres giriş (express entry) çekilişlerinde ikinci defa Kanada dışından kalifiye göçmen kabulü yapılmış oldu ve kabul edilmek için gerekli aday puanı 476 oldu.

Ekspres giriş tarafından kabul edilen adaylara göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Eğer sizde ITA aldıysanız başvurunuzu tamamlamanız için sadece 60 gününüz var.   

Göçmenlik davetiyesi havuzda bulunan ve minimum aday puanı olan adaylara gönderiliyor. ITA alan adayların göçmenlik başvurularını tamamlamaları için 60 günü bulunuyor.    

Federal göçmenlik aday havuzunda kayıtlı olup ITA alanlar göçmenlik başvurularını tamamlıyorlar.  

IRCC her ay en az iki ayrı çekiliş yapıyor ve belirlediği sayıda göçmeni federal göçmen aday havuzunda kayıtlı adaylardan seçiyor.

4 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Kanada’ya gitmek isteyen göçmenlerin kayıt olduğu aday havuzunda seçilmeyi bekleyen kayıtlı aday sayısı 142.151 oldu. 

Kanada’da eğitim ya da iş tecrübesi olanlara ek puan verildiği ekspres giriş sisteminde ayrıca Kanada’da yaşayan kardeşler içinde ek puan vardır. İngilizce dili dışında Fransızca bilen adaylara da ayrıca ek puan verilmektedir.

Eğer bugün sizde göçmenlik davetiyesi aldıysanız göçmenlik başvurunuzda size yardımcı olabiliriz.

Her türlü sorularınızı ya da ücretsiz değerlendirme talepleriniz için murat_kandemir@outlook.com adresine yazabilirsiniz.  

Murat Kandemir, 06 Ağustos 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder